Mayınlar Karadeniz’de kol geziyor, Balıkçıklar tedirgin!

featured

9 Kasım akşamı tarafıma gelen bilgiyi Sabithaber.com haber merkezine göndererek kamuoyunu yakından ilgilendiren bir habere daha imza attıldı. Gelen bilgi; İğneada açıklarında balıkçı teknesinin mayına çarpması idi. Bildiğiniz üzere geçtiğmiz zaman içerisinde Ukrayna – Rusya savaşında denize bırakılan mayınlar Türk karasularına kadar gelmiş, güvenlik açısından İstanbul boğazı iki, üç defa gemi trafiğine kapatılmıştı.

1 Eylül tarihi itibariyle balıkçılar “Haydi vira Bismillah” diyerek balık avlanma sezonunu açtı. Avlanma yoğunluğunu Karadeniz oluşturmakta birlikte, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz’de balıkçıların avlanması sürerken vatandaşlarda bu sezon oldukça bol olan Palamut balığını tüketerek vücutlarının gerekli vitaminlerini karşılamaya devam ediyor.

Balıkçılar taze balık yiyebilmemiz adına denizin getirdiği zorlu koşullarda avlanmaya devam ederken, karşılarına mayın tehlikesi çıktı. Karadeniz’deki mayın tehlikesi balıkçıları adeta tedirgin etmeye başladı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı sahil güvenlik birimleri Karadeniz’i boydan boya mayına karşı kontrol altında tutmaya çalıştığını düşünüyorum. Gelin görün Türkiye’ye ait 20-30 metre uzunluğundaki balıkçı teknesine akşam saatlerinde mayın çarpıyor, teknenin alt kısmı yarılıyor, müretebat ve tekne diğer balıkçı tekneleri yardımıyla batmaktan son anda kurtuluyor.

Peki, yardıma gelen balıkçı tekneleri olmasaydı ne olacaktı? Ben size söyleyeyim, Ukrayna – Rusya savaşında denize bırakılan mayın tehlikesi yeniden ülke gündemine oturacak, sabah, akşam bu konu tartışılacak, “İnsanlar öldü, neden önlem alınmıyor” gibi sözlerle duyar kasacaktık. Çok geç olmadan, facia geliyorum demeden yetkililerin bir an önce Karadeniz’de mayınlara karşı güvenliği sağlaması gerekmektedir. Mayına çarpan petrol gemiside olabilirdi.

Haberi merak edenler için ilgili haberin bağlantısını buraya bırakıyorum; https://www.sabithaber.com/karadenizde-balikci-teknesi-mayina-carpti-85741/

Sevgiyle kalın.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mayınlar Karadeniz’de kol geziyor, Balıkçıklar tedirgin!