Kenan Dikici İle Atsız ve Milliyetçilik Üzerine Sohbet

featured

Kenan Dikici Bey’in adını Yılmaz Göçmen’in “Bizim İnsanlarımız” kitabında okudum.Yılmaz Bey Nihal ATSIZ’la Kenan Dikici Bey’in dostluğundan bahsediyordu.Telefonla yaptığım görüşmeden sonra Tire’de ziyaretine gittim. Kenan Bey 1940 yılında Tire’de doğmuş.Nihal Atsız’la nasıl tanıştınız diye sordum?

1962-1963 yıllarında Kara Harb Okulunda öğrenciyken elime Ötüken Dergisi geçti ,yazılar fikirlerimle uyuşuyordu.Bir yazı yazıp gönderdim.yayınlandı.Sonra her sayıya yazı göndermeye başladım.Yayımlandı.Ta ki Talat AYDEMİR darbesine kadar.Darbe sonrası 3,5 sene hapis kaldım.Harb Okulunu bitirdim.Darbe girişimi nedeniyle Ordudan tard edildim.Hapisteyken Sadettin BİLGİÇ’i,Alparslan TÜRKEŞ’i tanıdım.TÜRKEŞ çıkınca beni gör dedi.Bana 500 TL para verdi çok işime yaradı.ATAÇ firmasında senin yerini hazırladık dediler. ATSIZ’ı ziyaret ettim.Ölünceye kadar dostluğumuz devam etti.Bir gün “Kenan dolapta rakı var ,getir birer kadeh rakı içelim “demişti.Fethi TEVETOĞLU istemişti içmedim.Seninle içerim demişti.İlk girdiğim işi beyenmedim.ATSIZ’ın zorlamasıyla Fethi GEMUHLUOĞLU aracılığıyla beni Milli Eğitim Basımevine tayin ettiler.ATSIZ’la sık sık buluşuyorduk.Hep Türkçülük,Turancılık üzerine konuşurduk. Kızılelma gerçek Turancılık,yakın Türklerin kalkınması üzerine konuşurduk.Ben Türklüğümü hiçbir şeye değişmem.Spor Akademisi Genel Sekreterliği görevi yaptım.Ecevit İktidar olunca bizi attı.Özel sektörde çalıştım. Atsız Beğ bir konuşmamızda -Ziya GÖKALP demişti. Ben bu ülke için ölelim.Ne düşünelim,ne bilelim “diyorum.Bana “varisim olarak seni bırakıyorum” demişti. “Senden başka fikir dostum yoktur.En büyük fikir dostum sensin” derdi. Vefat ettiği zaman Sait Sadi DANİŞMENTGAZİ ile ben gömdüm.Biz ikimiz sandukadan aldık yüzünü okşadık .Sait Sadi bir Şaman duası yapsak nasıl olur dedi.Ağabey ayıp olur dedim.KANİJE SAVUNMASI Tiyatro oyunumu Yıldız KENTER oynadı.KADİFE ELDİVENLER Tiyatro oyunum nedeniyle 4 ay hapis yattım. Konuşmamızı dinleyen Yılmaz GÖÇMEN

MATBUATIN MAKBULÜ CEZAEVİNDEN GEÇERMİŞ dedi.Kızımın adını Nihal ATSIZ koydu YARKIN. Oğlumun adını TÜRKEŞ koydu adı KÜRŞAT.

Celal ÖCAL-Kenan Bey mutlaka ATSIZ Hocayla resim çektirmiş mektuplaşmışsınızdır. Onları görebilir miyim?

Kenan DİKİCİ-İki defa evlilik yaptım. Her iki eşim de kitap sevmiyordu.Evde kitap istemediler.Çok sayıda kitabım var onlar evde yığılı duruyor onları bulmam çok zor.

Kürşat DİKİCİ-Ben onları bulup size göndereceğim Celal BEY.

Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim KENAN Bey size sağlık ve uzun ömür diliyor Atsız Hocayla ilgili mektup ve fotografları bulmanızı bekliyoruz dedim. Bu görüşmeyi sağlayan Yılmaz GÖÇMEN Bey’e teşekkür ederek ayrıldım.

Kenan DİKİCİ’nin makaleleri ÖTÜKEN Dergisinin 49-51-52-54-59-70 nci sayılarında yayınlanmış.

MİLLİ DOKTRİN MİLLİYETCİ DEMOKRATİK SOSYALİZM

KURULUŞ ve SÖNMEZ ATEŞ  kitaplarını 1966-1967 yılında yazmış.Kitabını bir Korsan Yayınevi basmış satıyormuş.

Kenan Dikici ve Celal Öcal
Celal Öcal ve Yılmaz Göçmen

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kenan Dikici İle Atsız ve Milliyetçilik Üzerine Sohbet

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.