Kenya’da Kadın Sünnetini Engellemeye Çalışan Polis Memuru Taşlanarak Öldürüldü

Kenya'da Kadın Sünnetini Engellemeye Çalışan Polis Memuru Taşlanarak Öldürüldü

Kenya’da, kadın sünnetine karşı mücadele veren bir polis memuru, taşlanarak hayatını kaybetti. “Genital Sakatlanma” olarak da bilinen bu uygulama özellikle Afrika ve Orta Doğu’da hala yaygınken, dünya genelinde birçok ülkede yasaklanmış durumda. Ancak, bu geleneği devam ettiren ülkelerden biri olan Kenya’da, polis memuru Mushote Boma, yasak olan kadın sünneti nedeniyle öldürüldü.

Olay, Kenya’nın Elgeyo Marakwet şehrinde altı kızın zorla hastaneye götürüldüğü ihbarı üzerine patlak verdi. Polis memuru Boma, bu bilgi üzerine hastaneye baskın yaparak altı kızı yasalara aykırı olan kadın sünnetinden kurtardı ve polis merkezine götürdü.

Ancak çete üyeleri, kızları geri isteyerek polis merkezine saldırdı. Bu saldırıda polis memuru Mushote Boma, taşlarla saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olay, dünya genelinde büyük bir tepkiyle karşılandı. Men End FGM Vakfı’nın kurucusu ve genel müdürü Tony Mwebia, “21. yüzyılda insanlık dışı bir eyleme maruz kalan kızları kurtaran bir polis memurunun öldürülmesini şok edici.” şeklinde açıklamada bulundu.

Polis memurunun öldürülmesi, devlet yetkilileri tarafından da kınanırken, polis saldırganları yakalamak için çalışmalar devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kenya’da Kadın Sünnetini Engellemeye Çalışan Polis Memuru Taşlanarak Öldürüldü