Kerkük’te DAEŞ Saldırılarının Artması Endişeye Yol Açıyor

featured

rak’ta terör örgütü DEAŞ’a yönelik elde edilen zaferin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Kerkük kent kırsalında terör saldırıları devam ediyor.

Terör örgütü DEAŞ, ülkenin başta Kerkük olmak üzere Diyala, Salahaddin ve Musul kırsallarında düzenlediği saldırılarla güvenlik ve istikrarı hedef alıyor.

Kerkük’ün özellikle güneyindeki kırsal bölgede son bir ayda terör örgütü DEAŞ mensuplarının düzenledikleri saldırılar endişe vermeye başladı.

– DEAŞ ülkede hala varlık gösteriyor

Kerkük Valisi Rakan Said, “Terör örgütü DEAŞ hala ülkenin Musul, Salahaddin, Diyala ve Kerkük kırsallarında küçük gruplar halinde olsa da varlık gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Askeri anlamda terör örgütü DEAŞ’ın bittiğini aktaran Said, ancak uyuyan hücrelerini özellikle kırsal bölgelerde aktifleştirdiğini kaydetti.

Said, artık zafer kaydedemeyeceğini anlayan DEAŞ’ın Kerkük kırsalında güvenlik güçlerini hedef alarak istikrarı bozmaya ve varlığını göstermeye çalıştığını söyledi.

Terör örgütü DEAŞ’ın artık 3 yıl önceki gibi güçlü olmayacağını ve eski gücüne kavuşmasının mümkün olmadığını vurgulayan Said, ama lokal saldırılarla ülkenin bazı bölgelerinin istikrarını bozmak istediğini dile getirdi.

– “Koalisyon güçlerinin çekilmesi güvenliği olumsuz etkiledi”

Emekli Albay Hadi Bekir, Kerkük’te ve özellikle kırsalında son aylarda artan terör örgütü DEAŞ saldırılarının endişe verici olmaya başladığını aktardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kerkük’te DAEŞ Saldırılarının Artması Endişeye Yol Açıyor