Kırgızistan’da Dron İhracatı Yasaklandı

Kırgızistan'da Dron İhracatı Yasaklandı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ülkesinin Rusya’ya yönelik yaptırımları deldiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Caparov, Kazakistan’da el konulan 14 zirai dronun Kırgız firmasına ait olduğunu ve bu nedenle dron ve insansız hava araçlarının ihracatını yasakladıklarını söyledi. Caparov, “Şirket, bu insansız hava araçlarının tarımsal amaçlı olduğunu bildirdi. Fakat buna rağmen artık dron ve insansız hava araçlarının ihracatını yasakladık.” dedi.

Caparov ayrıca, ABD Senatörü Robert Menendez’in kendisine bir mektup gönderdiğini ve Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uyulmasını istediğini belirtti. Caparov, “Senatörün mektubuna gelince, birçok önde gelen politikacıdan mektup alıyorum. Bunu Kırgızistan’a baskı yapmak ve bizi kendi saflarına çekmek için ortak bir bahane olarak görüyorum ama buna izin vermeyeceğiz. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Tüm ülkelerle eşit ilişkilere sahip olmaya devam edeceğiz. Çok yönlü bir dış politika izleyeceğiz.” diye konuştu.

Caparov, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmada tarafsız kaldıklarını ve bu tutumlarını sürdüreceklerini de vurguladı. Kırgızistan, ABD, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere ile görüşmeler sonucunda askeri ve “çift kullanımlı malzemelerin” yasa dışı ticaretini önlemek için önlemler aldığını duyurmuştu. ABD ise Kırgızistan’dan 4 şirketi Rusya ile işbirliği yaptığı için yaptırım listesine almıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan’da Dron İhracatı Yasaklandı