Rusya, KKTC’de Konsolosluk Açıyor

Rusya, KKTC’de Konsolosluk Açıyor

Rusya, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu. Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, bu kararın siyasi bir mesaj olmadığını, sadece KKTC’de yaşayan yaklaşık 50 bin Rus vatandaşının ihtiyaçlarını karşılamak için alındığını söyledi.

Rusya merkezli TASS haber ajansının aktardığına göre, Osadchiy, “Kıbrıs’ın kuzeyinde konsolosluk hizmetleri sağlama kararının siyasi anlamı yok ve oradaki Ruslara yönelik gereklilikler nedeniyle belirlendi” dedi. Osadchiy, Rusya’nın GKRY ile ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini, ancak KKTC’yi de göz ardı etmeyeceğini vurguladı.

Rusya’nın KKTC’de konsolosluk açma kararı, Kıbrıs’ta iki toplumlu ve iki bölgeli bir federasyon kurulmasını amaçlayan BM arabuluculuğundaki müzakerelerin yeniden başlaması için çaba sarf edildiği bir dönemde geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin desteğiyle Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü savunuyor. GKRY ise bu tezi reddederek, uluslararası toplumun tanıdığı tek meşru yönetim olduğunu iddia ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya, KKTC’de Konsolosluk Açıyor