Kırgızistan’dan Kazakistan’a 300 Tonluk İnsani Yardım

Kırgızistan'dan Kazakistan'a 300 Tonluk İnsani Yardım

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı, Kazakistan’a 300 ton insani yardım göndermek üzere düzenlenen bir törende, Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev’in de katılımıyla tırları uğurladı. Bakan Ajikeyev, tır sürücülerine yolculukları için başarılar diledi.

Kırgızistan’ın insani yardım çabalarında önemli bir kilometre taşı olan bu etkinlik, komşu ülke Kazakistan’a yönelik dayanışmanın güçlü bir göstergesi oldu. Acil Durumlar Bakanlığı tarafından organize edilen törende, 300 tonluk insani yardım malzemesinin yüklendiği tırlar, Bakan Boobek Ajikeyev’in de katılımıyla Kazakistan’a doğru yola çıktı. Bu anlamlı organizasyon, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin ve bölgesel iş birliğinin altını çizdi.

Bakan Ajikeyev törendeki konuşmasında, Kırgızistan’ın Kazakistan halkına karşı duyduğu dayanışmanın ve yardımseverliğin bu gönderiyle pekiştiğini belirtti. İnsani yardımın, gıda maddeleri, sağlık ekipmanları ve diğer acil ihtiyaç malzemelerinden oluştuğu açıklandı. Bakan, tır sürücülerine güvenli ve sorunsuz bir yolculuk temenni ederek, bu önemli görevin sorumluluğuna vurgu yaptı.

thumbnail
İlgili haber
Kazakistan’da Sel Felaketi: 10 Eyalette Olağanüstü Hal

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan’dan Kazakistan’a 300 Tonluk İnsani Yardım