Kız Kardeşinden AKP’li Başkana Malvarlığı Beyanı Çağrısı

Kız Kardeşinden AKP'li Başkana Malvarlığı Beyanı Çağrısı

İzmir’in Bergama ilçesinde, AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun malvarlığı konusu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil’in sosyal medya üzerinden yaptığı dikkat çekici açıklamalarla gündeme geldi. Koştu Özyeşil, ağabeyi Başkan Koştu’nun malvarlığının detaylarını kamuoyu ile paylaşması çağrısında bulundu.

Hale Koştu Özyeşil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başkan Koştu malvarlığını açıklasın” ifadesini kullanarak, ağabeyinin malvarlığının aile geliri olarak gösterilemeyeceğini vurguladı. Bu çağrı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun daha önceki dönemlerde de çeşitli iddialarla gündeme gelmesiyle daha da önem kazandı.

Oben Ulu’nun Anka Haber Ajansı’nda yer alan haberine göre, Başkan Koştu, geçmişte arsa satışları, stat esnafının kış ortasında iş yerlerinden çıkarılması, Sayıştay raporları ve belediye çalışanlarına yönelik mobbing iddiaları gibi konularla da gündeme gelmişti. Şimdi ise malvarlığı konusundaki tartışmalar ön plana çıkmış durumda.

Hale Koştu Özyeşil, paylaşımında, “Belediyede yapılan usulsüz ihalelerin detayı incelendiğinde gerçekler ortaya çıkacaktır” diyerek, ağabeyinin malvarlığının detaylarının kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, “Başkan Koştu malvarlığını açıklasın! Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun öz kardeşiyim” diyerek, konuya kişisel yakınlığını ve durumun ciddiyetini vurguladı.

Özyeşil, ağabeyi Hakan Koştu’nun Belediye Başkanı olduğu dönemde Bergama, İstanbul ve Almanya’da edindiği villalar ve yaşam standardındaki artışın aile geliriyle açıklanamayacağını ifade etti. Kendisinin Hakan Koştu’nun kardeşi olarak, bu malvarlığını açıklayacak ailemizin ek geliri olmadığını ve ailenin mütevazi yaşam standardının herkesçe bilindiğini dile getirdi.

Son olarak, Koştu Özyeşil, “Belediyede yapılan usulsüz ihalelerin detayı incelendiğinde gerçekler ortaya çıkacaktır” diyerek, bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nda Hamza Dağ’a oy vereceklerini ama Hakan Koştu’ya oy vermeyeceklerini bildirdiğini ve partisinin ve ailesinin itibarını korumak için bu açıklamayı yapma gereğini duyduğunu ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kız Kardeşinden AKP’li Başkana Malvarlığı Beyanı Çağrısı