Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koç, Karabük’teki Kadın Öğrencilere Hakareti Sonrası Görevden Alındı

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koç, Karabük'teki Kadın Öğrencilere Hakareti Sonrası Görevden Alındı

Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Arif Koç’un cinsiyetçi ve hakaret içeren sosyal medya paylaşımları büyük tepki çekti. Koç, yaptığı açıklamaların ardından Kızılay yönetimi tarafından görevinden alındı.

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koç, sosyal medya üzerinden yaptığı kabul edilemez ve tartışmalı paylaşımlar nedeniyle gündeme geldi. Koç, özellikle Karabük Üniversitesi’nde okuyan kadın öğrencilere ve Fenerbahçe’ye yönelik ağır ve cinsiyetçi ifadeler içeren tweetleri ile büyük bir tepki topladı. Koç’un, “Karabük’te okuyan ve HIV kapan kızlar bu gönderiyi okuyorsanız eğer beter olun ailenizin yüzüne bakamayın zinacı şerefsizler” şeklindeki ifadeleri, sosyal medya kullanıcıları tarafından şiddetle kınandı.

Bu olayın ardından Koç, sosyal medya hesabını kapatarak kamuoyunun gözlerinden kayboldu. Ancak, bu hareketi tepkileri dindirmeye yetmedi. Kızılay yönetimi, yaşanan bu skandalın ardından hızla bir açıklama yaparak Koç’un görevden alındığını duyurdu. BirGün gazetesine yapılan açıklamada, Koç’un Kızılay’ın bir şubesinde yedek yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi ve “Söz konusu şahsın yazdıkları kesinlikle Kızılay ilkeleri ile bağdaşmayan ifadelerdir. Paylaşımı üzerine derhal inceleme başlatılmış olup süreç sona erene kadar görevden el çektirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

thumbnail
İlgili haber
Karabük Üniversitesi’nde HPV Endişesi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koç, Karabük’teki Kadın Öğrencilere Hakareti Sonrası Görevden Alındı