Kızını Hamile Bırakan Baba Tutuksuz Yargılanacak

Kızını Hamile Bırakan Baba Tutuksuz Yargılanacak

Ankara’da korkunç bir cinsel istismar davası görülmeye devam ediyor. 15 yaşından 19 yaşına kadar kızını defalarca cinsel istismara maruz bırakan ve iki kez hamile bırakan baba B.D. (49) hakkında 45,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Kızının doğurduğu çocuğun DNA testi sonucunda biyolojik babası olduğu ortaya çıkan B.D., tutuksuz yargılanıyor.

Olay, 2019 yılında ortaya çıktı. Su tesisatçısı olan B.D., 2015 yılında henüz 15 yaşında olan kızı M.D.’ye cinsel istismarda bulundu. “Bu olayı annene söylersen seni de ağabeyini de öldürürüm” diyerek kızını tehdit eden B.D., kızını 4 yıl boyunca istismar etmeye devam etti. Bu süreçte M.D., iki kez hamile kaldı. İlk hamileliğinde ailesiyle birlikte özel bir kliniğe giderek bebeği aldıran M.D., ikinci hamileliğinde ise bir kız çocuğu doğurdu ve bebeği evlatlık verdi.

M.D., 2019 yılında annesine yaşadıklarını anlattı ve babasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan B.D., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Ancak yaklaşık 1 yıl sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, B.D.’nin “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 42 yıl, “tehdit” suçundan ise 3,5 yıl olmak üzere toplamda 45,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianame, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Davanın yargılama aşamasında, M.D.’nin doğurduğu çocuğun biyolojik babasının kim olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılması kararlaştırıldı. Ancak evlatlık verilen çocuğa uzun süre ulaşılamadı. Nihayet 2023 yılında çocuğa ulaşılarak DNA testi yapıldı ve sonuçlar şoke etti. Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen rapora göre, M.D.’nin doğurduğu çocuk ile sanık B.D.’nin DNA profillerinin yüzde 99.99 ihtimalle uyumlu olduğu ve B.D.’nin biyolojik babası olabileceği tespit edildi.

DNA raporu dava dosyasına girdikten sonra mahkeme heyeti duruşmayı 26 Eylül 2023 tarihine erteledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kızını Hamile Bırakan Baba Tutuksuz Yargılanacak