KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Azerbaycan’da Şehitlikleri Ziyaret Etti

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Azerbaycan'da Şehitlikleri Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Azerbaycan ziyareti sırasında, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Şuşa’da yapılacak olan Gayriresmi Toplantısına davet edilmesi konusunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkürlerini iletti. Üstel, Azerbaycan’daki şehitlikleri ziyaret ederek, özellikle eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in mezarına ve 20 Ocak Şehitleri’nin anıtına çiçek bıraktı. Bu ziyaretler sırasında KKTC’nin Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer ve Azerbaycan Milletvekili Ramil Hasan da Üstel’e eşlik etti.

Başbakan Üstel, Yeni Azerbaycan Partisi’nin (YAP) Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Tahir Budagov’un daveti üzerine Azerbaycan’da bulunduğunu ve Bakü’deki görüşmelerinde, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC arasındaki ekonomik, eğitim ve turizm işbirliklerini ele alacaklarını belirtti. Üstel, daha önce bu üç ülkenin iktidar partileri arasında bir işbirliği protokolü imzalandığını hatırlattı.

Üstel, Aliyev’in Tatar’ı TDT’nin Şuşa’daki toplantısına davet etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Aliyev’in KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı davet etmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Ben bir kez daha kendisine bu güzel çağrıdan dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte TDT’deki çalışmalarımız daha iyi ve daha verimli olacak, hem ekonomik yönde hem de eğitim, turizm ve kültürel ilişkilerdeki bağlarımızı daha ileriye götüreceğiz.” şeklinde konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Azerbaycan’da Şehitlikleri Ziyaret Etti