KKTC Kapanma Kararı Aldı

featured

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) koronavirüs tedbirlerini artırdı. KKTC Başbakanı Ersan Saner, ülke genelinde ülke genelinde kapanma kararı alındığını açıkladı.

KKTC’de koronavirüs tedbirleri kapsamı artırılarak, ülke genelinde kapanma kararı alındı. KKTC Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili bir açıklama yayımlayarak, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesince alınan ilave Kovid-19 tedbir kararlarının Bakanlıkça uygulanmasına karar verildiğini duyurdu.

Bakanlar Kurulunun ardından Başbakan Ersan Saner tarafından açıklanan yeni kararlara göre, KKTC genelinde artan yerel Kovid-19 vakaları nedeniyle, daha önce alınan karar uyarınca, Girne’de 28 Ocak 2021’den 10 Şubat 23:59’a, Lefkoşa’da ise 28 Ocak’tan 03 Şubat 23:59’a kadar kapanma kararı alındı. Gazimağusa, Güzelyurt, İskele ve Lefke’nin ise 29 Ocak 00:01’den başlayarak, 3 Şubat 23:59’a kadar kapanmasına karar verildi.

Tüm ilçelerin; eczane, benzin istasyonu, fırın, kasap, market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet veren işletmelerin ve bunların tedarikçilerinin açık olacağı bildirildi. İlçeler arası giriş çıkışlar durdurulurken, bu kararlar 02 Şubat 2021 tarihinde yeniden değerlendirilecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC Kapanma Kararı Aldı