Kocaeli’de Pet Shop Önünde Hayvanlara Vahşet

Kocaeli'de Pet Shop Önünde Hayvanlara Vahşet

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir pet shopun önünde beslenen hayvanlar, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından katledildi. Yüzde 90 görme engelli iş yeri sahibi, sabah dükkanına geldiğinde dehşet manzarasıyla karşılaştı. Tavşanın başı kesilerek kapısına, ördek ve civcivlerin cesetleri de kaldırıma bırakılmıştı. Polis, hayvan katliamını yapanları bulmak için çalışma başlattı.

‘Bu insanlığa yakışmaz’

Olay, 1 Ağustos gecesi Mimar Sinan Mahallesi Petkimliler Caddesi’nde bulunan bir pet shopun önünde meydana geldi. Dükkan sahibi Zafer Cengiz, saat 23.00’de iş yerini kapatarak evine gitti. Sabah saat 10.20’de tekrar dükkanına gelen Cengiz, hayvanların kafeslerinin dağıtıldığını ve hayvanların öldürüldüğünü gördü. Yavru tavşanın başının kesilerek dükkanın kapısına bırakıldığını fark eden Cengiz, büyük bir şok yaşadı. Cengiz, hemen polise giderek olaydan şikayetçi oldu.

Cengiz, yaşadığı olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “2 yıldır bu iş yerini işletiyorum, böyle canice, vahşi bir olay yaşamadım. Kafesin içinde 3 civcivim, 1 ördeğim, yukarıda da 2 tane tavşanım vardı. Ördeğimi öldürmüşler, kaldırımın kenarına koymuşlar. Tavşanımın kafasını kesmişler. Kafasını dükkanımın önüne, gövdesini ise civcivlerin ölüsüyle beraber merdivenlerin başına koymuşlar. Bu insanlığa, ahlaka, dine, inanca, hangi mezhebe, inanca olursa olsun yakışmayan bir harekettir. Kim yaptıysa Allah lanetiyle lanetlendirsin. Kendisini esefle kınıyorum.” dedi.

‘Suçlular cezalandırılsın’

Cengiz, polisten kamera kayıtlarının ve parmak izlerinin alınmasını talep ettiğini söyledi. Dükkanını 2 yıldır işlettiğini belirten Cengiz, “2 yıldır hiçbir şekilde bu vaziyette bir olayla karşılaşmadım. Hayvanlarım kayboldu gezerken, belki biri aldı, belki bir köpek kaptı. Ona da bir şey demedim. Ama şu vaziyet hiç rastlanmadı. Ben buna niye rastlayayım ki. Bunu hangi insan yapabilir. Hangi insan yavru tavşanın kafasını kesip de dükkanın önüne, gövdesini merdivenin başına koyabilir” diye konuştu.

Cengiz, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin hukuk önüne çıkarılıp gerekli cezayı almasını talep ettiğini ifade etti. Cengiz, “Hayvan hakları derneğinin de bu davaya müdahil olmasını istiyorum. Gerekirse Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, gerekirse Çevre Bakanlığı’nın, Tarım Bakanlığı’nın bu konuya müdahil olmasını istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılıp bu suçluların bulunmasını talep ediyorum” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kocaeli’de Pet Shop Önünde Hayvanlara Vahşet