Kutbettin Arzu Kimdir?

Kutbettin Arzu Kimdir?

Kutbettin Arzu, Türk siyasetçi ve mimardır. 1 Nisan 1955’te Diyarbakır’da doğmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuş, yüksek lisansını da aynı bölümde tamamlamıştır.

Siyasete Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) başlamış, 2007-2011 yılları arasında Diyarbakır milletvekili olarak TBMM’de görev yapmıştır. 2009 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmuş, ancak seçimi Demokratik Toplum Partisi’ne (DTP) kaybetmiştir.

2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı olarak atanan Arzu, 28 Ağustos 2015 tarihinde ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görevlendirilmiştir. Bu görevini 17 Kasım 2015 tarihine kadar sürdürmüştür.

Kutbettin Arzu, Kürt asıllı bir Türk siyasetçi olarak tanınmaktadır. Diyarbakır Kızılay Derneği, Kültür ve Dayanışma Vakfı, Aceveda Vakfı Bölge Danışma Kurulu, Diyarbakır Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Girişimci Komitesi Başkan Yardımcılığı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev almıştır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kutbettin Arzu Kimdir?