LucasFilm, Star Wars Kostümlü Oto Yıkamacıyı Dava Etti

LucasFilm, Star Wars Kostümlü Oto Yıkamacıyı Dava Etti

Şili’nin başkenti Santiago’da Star Wars filmlerinden esinlenerek kurulan bir oto yıkama işletmesi, LucasFilm tarafından telif hakkı ihlali gerekçesiyle dava edildi. “Star Wash” adlı işletme, çalışanlarının Darth Vader, Stormtrooper ve Chewbacca gibi karakterlerin kostümlerini giymesi ve dükkanın film temalı bir dizayna sahip olmasıyla dikkat çekiyordu. Ancak işletmenin sahibi Matias Jara, oto yıkamacısının ismini Şili’deki patent ofisine kaydettirmek istediğinde, Walt Disney’e ait LucasFilm’in engeline takıldı.

LucasFilm Star Wash isminin Star Wars ile karıştırılabileceğini ve telif hakkını ihlal ettiğini iddia ettiğini söyledi. Jara’nın avukatı, LucasFilm’in telif hakkının sadece oyuncak, aksesuar ve içecek gibi ürünleri kapsadığını, oto yıkama işletmelerinin ise bunun dışında kaldığını savundu. Avukatlar, davanın haksız ve keyfi olduğunu, işletmenin sadece film hayranlarını eğlendirmek istediğini belirtti.

Jara, Star Wash fikrinin kızından geldiğini anlattı. Jara, ailesiyle birlikte ABD’de bir Disney tema parkını ziyaret ettiklerini ve kızının Star Wars bölümüne hayran kaldığını söyledi. Jara, kızının oto yıkama dükkanına Star Wash ismini vermesini önerdiğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini ifade etti. Jara, LucasFilm’in dava açmasını anlayamadığını ve işletmesini kapatmak istemediğini dile getirdi.

LucasFilm ise, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Davanın sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor. Star Wash işletmesi ise, müşterilerine Star Wars kostümleriyle hizmet vermeye devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
LucasFilm, Star Wars Kostümlü Oto Yıkamacıyı Dava Etti