Maliye Bakanlığı Kripto Para Kullanıcıların Verilerini İstedi

featured

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarına bir tebligat göndererek kullanıcı bilgilerini talep ettiği iddia edildi.

Webtekno’nun ulaştığı kaynaklara göre zine ve Maliye Bakanlığı, kripto para vergisini de içermesi beklenen Dijital Para Yasası için çalışmalar başladı. Bakanlık, Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarına gönderdiği tebligat ile kullanıcı verilerini istedi.

Bakanlığın borsalardan talep ettiği veriler arasında C kimlik numarası, vergi kimlik numarası, SWIFT kodu, kullanıcı unvanı, borsaya kayıt oldukları tarih ve sanal cüzdan numarası var.

Bakanlığın atmış olduğu bu adımı, Türkiye’de kripto paraların vergilendirilmesine ilişkin bir hamle olarak görüldü. Bakanlığın ve diğer resmi makamların, söz konusu çalışma hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Maliye Bakanlığı 1 Mart’ta Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmektedir”  açıklamasını yapmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Maliye Bakanlığı Kripto Para Kullanıcıların Verilerini İstedi