Mark Zuckerberg’in Yeni Hamlesi: Threads ile Twitter’a Rakip Oldu

Mark Zuckerberg’in Yeni Hamlesi: Threads ile Twitter’a Rakip Oldu

Meta’nın yeni uygulaması Threads, sosyal medya dünyasında yeni bir dönem başlatıyor. Twitter’ın rakibi olarak lanse edilen Threads, metin tabanlı sohbet uygulaması olarak tanıtıldı. Uygulama, 100’den fazla ülkede kullanıcıların erişimine açıldı.

Uygulamaya gösterilen ilgi de büyük oldu. İlk 4 saat içinde 5 milyon kişi Threads’e katıldı. Uygulamada yer alanlar arasında ünlü şarkıcı Shakira, HBO, Netflix ve NPR gibi popüler platformlar ve markalar da bulunuyor. Threads, kullanıcıların 500 harfe kadar yazılı mesajlar, linkler, fotoğraflar ve videolar paylaşmasına olanak sağlıyor. Uygulamada ayrıca beğeni, yorum ve mesajlaşma gibi özellikler de mevcut.

Uygulamaya kayıt olmak için Instagram hesabına ihtiyaç duyulmuyor. Instagram hesabı olmayan kullanıcılar yeni bir hesap açarak Threads’e giriş yapabiliyor. Ancak Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayanlar Threads’i henüz kullanamıyor. Bunun nedeni, AB’nin kullanıcı verilerinin korunmasıyla ilgili yaptığı düzenlemeler.

Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, Threads’i kullanıma açarak sosyal medya devi Twitter’la rekabetini arttırıyor. Zuckerberg, uygulamanın ilk 4 saatte 5 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Uzmanlara göre Zuckerberg’in amacı, Twitter’da Elon Musk’ın yaptığı değişikliklerden hoşnut olmayan kullanıcıları Threads’e çekmek.

Threads, Apple Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mark Zuckerberg’in Yeni Hamlesi: Threads ile Twitter’a Rakip Oldu