Meral Akşener: 128 milyar doları çatır çatır yediler.

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. ”128 milyar doları çatır çatır yediler. Merkez Bankası da tam takır kuru bakır kaldı.” diyen Akşener’in konuşmasından satırbaşları şu şekilde;

  • Bunlar olurken Maliye Bakanı ortada yok, sen sadece seyrediyorsun. Merkez Bankası Başkanı da seyrediyor. Bu arkadaş 125 milyar dolar rezervimiz var diyor, o zaman müdahale etsene kardeşim. Edemez. Çünkü rezervler Merkez Bankası’nın değil. 128 milyar doları çatır çatır yediler. Merkez Bankası da tam takır kuru bakır kaldı.
  • Milletçe bize bu faturayı kesen de ödeten de bizzat sayın Erdoğan’dır. 2018’de aldığı yetkiyle sefa süren de milletimizin güvenini boşa çıkartan da sayın Erdoğan’dır. Artık milletin yakasından düşme vakti geldi çattı. Haydi sayın Erdoğan vakit tamam. Çırpınmanın, çamura yatmanın alemi yok. Artık vakit hesap, sandık, seçim vakti.
  • AK Parti’nin başımıza bela ettiği bu ucube sistem nedeniyle Türkiye bugün istihdam kriziyle karşı karşıya. 2018 yılından bu yana çalışan kişi sayımız 667 bin azaldı. İşsiz sayımız da 678 bin arttı. İş gücüne katılma oranımız 2,5 puan azaldı.
  • Türk Ordusu’nun sabit subayı, sabit askeri olmasını arzu etmiyor bu arkadaşlar. İster general, ister albay, ister yarbay olsun o eğitim sisteminden geçmiş o ruhu almış, bu ülkenin bir çakıl taşını canından aziz bilmiş, sınırları koruma konusunda hassasiyeti en yüksek seviyeye çıkmış, ülkesi için canını cebine koymuş kişilere bu arkadaşların ihtiyacı yok. Sözleri verirler seçim zamanları, sonra unutuldu. Astsubaylar meselesi kesinlikle unutulmaya devam edilecektir ama astsubaylar bizim için ordumuzun şerefli emektarlarıdır. Bu sorunların takipçisi olacağız. Mevcut iktidar gereğini yapmazsa, seçimden sonra biz yapacağız. Paralı askerlik, istedikleri bu.
  • Türkiye F-35 projesinden çıkartıldı. Yaklaşık 11 milyar dolarlık kayba uğradı. S-400 işinin bize maliyeti 13,5 milyar dolar. Bunun karşılığında ise dekoratif roketlerimiz ve F-35’lerin de posterleri kaldı.
  • Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz 2018 yılından bu güne kadar çalışma çağındaki nüfusumuz 3 milyon artarken, çalışan kişi sayımız 667 bin azaldı. İşsiz sayımız da 678 bin arttı. İş gücüne katılma oranımız 2,5 puan, istihdam oranımız ise 3,4 puan azaldı.
  • Tügva gibi ne dolaplar çevirdiği daha yeni açığa çıkmaya başlayan vakıf görünümlü alengirli yapılar güçlenmeye başlıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener: 128 milyar doları çatır çatır yediler.