Meral Akşener, Pervin Buldan İle Anılmayı ”Saygıyla” Karşıladı

featured
Türkiye, siyaset açısından yine hareketli günler yaşıyor. Siyasi partiler, erken seçim veya 2023 yılında gerçekleşmesi beklenen seçimler için çalışmalarını stratejik açıdan dizayn etmeye devam ederken, bu aşırı hareketlilik, ekonomik olarak zor zamanlar geçiren vatandaşlarda kafa karışıklığına neden oluyor.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tek bir güne sığdırmayan biri olarak, ”Kadına Karşı Şiddete Hayır” diyorum. 7 Mart’ın 8 Mart’a bağladığı gece İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Yayınladı yayınlamasına fakat İYİ Parti tabanında yer yerinden oynadı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in isimleri yayınlanan mesajda yan yana diye…
O gece paylaşılan mesaj için ilk tepki İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu‘ndan geldi ve Ekrem İmamoğlu’nu şu sözlerle eleştirdi; ”Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın #8MartDünyaKadınlarGünü kutlu olsun.”
Hani derler ya ”Her gecenin bir sabahı var.” Gözler Meral Akşener’in yapacağı açıklamaya çevrilirken, ”Ne şiş yansın, ne kebap” misalı Meral Akşener şunları söyledi; ”Sayın İmamoğlu’nun tweeti hem de sayın Ağıralioğlu, kendi tutumlarını, kendi görüşlerini dile getirdiler. Hürriyetçilik ilkesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular ben de saygı duyuyorum.” Bu açıklamaya kadar sessizliğini koruyan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz.”
İYİ Parti tabanı yaptığı paylaşım yüzünden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef gösterirken akıllara şu sorular geldi;
  • İBB Başkanlığı yapan Ekrem İmamoğlu neden bilhassa o iki ismi yazmayı tercih etti?
  • Cumhuriyet Halk Partisi, Ekrem İmamoğlu üzerinden İYİ Parti tabanının tepkisini mi ölçemeye çalıştı?
  • İYİ Parti tabanı HDP’ye mesafeli olduklarını belirtiyor. Peki, Meral Akşener bu paylaşımdan sonra neden tabandan farklı bir yol izlemeyi tercih etti?
  • Ekrem İmamoğlu yaptığı bu paylaşımdan dolayı, CHP’deki hedef İYİ Parti’ye mesafe koymak mı? Yoksa ”Sizi biz büyüttük” mesajı vermek mi?
Bakalım ilerleyen süreçte bu konuyla bağlantılı nelerle karşılaşacağız?

 

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener, Pervin Buldan İle Anılmayı ”Saygıyla” Karşıladı