Meteoroloji’den 13 İl için “Turuncu” ve “Sarı” Kodlu Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den 13 İl için “Turuncu” ve “Sarı” Kodlu Yağış Uyarısı

Doğu Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde 11 il ile Artvin ve Rize’de kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu iller için “turuncu” ve “sarı” kodlu uyarı yayınladı. Yağışların yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi.

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Eskişehir, Bolu ve Ankara’nın batı ilçeleri yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak.

Yağışların en şiddetli görüleceği yerler ise Rize, Artvin’in kuzeyi, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi, Hatay’ın kuzeyi, Ağrı, Van’ın kuzeyi ve Iğdır’ın güneyi olacak. Bu illerde yağış miktarının 50-100 kg/m2 arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış beklenen iller için renkli uyarılar yayınladı. Buna göre Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Burdur, Denizli, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla ve Osmaniye için “sarı” kodlu uyarı verildi. Bu illerde yağış miktarının 21-50 kg/m2 arasında olacağı belirtildi. Artvin ve Rize için ise “turuncu” kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde yağış miktarının 51-75 kg/m2 arasında olacağı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan uyarılarda vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Ayrıca ulaşımda aksamalar yaşanabileceği de hatırlatıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meteoroloji’den 13 İl için “Turuncu” ve “Sarı” Kodlu Yağış Uyarısı