MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter’den İmamoğlu’na Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter'den İmamoğlu'na Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN TÜRK’ün canlı yayınında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkan adayları tanıtım toplantısındaki ifadelerine sert bir tepki göstererek, “Bu vatanın sahibi Türk. İstanbul, Fatih’imizin mirasıdır. İBB Başkanı tarihinden, gerçeklerinden kopmuş durumda” dedi.

Yönter, ayrıca Türkiye’deki toprak kayması olayına da değindi: “Çok talihsiz bir toprak kayması meydana geldi. Şu anda 9 işçimiz için arma kurtarma faaliyetleri yürütülüyor. İşçilerimiz ile ilgili gereğini yapmamız lazım. Önce işçilerimizi çıkarmamız lazım. İşçileri kurtaralım, diğer meseleleri sonra konuşuruz.” Ayrıca, sosyal medyanın Türkiye’nin yönetiminde etkisiz olduğunu, ülkenin sosyal medyadan yönetilemeyeceğini belirterek, Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini ve sistemli provokasyonlara maruz kaldığını ifade etti.

CHP’ye eleştiri

CHP’nin içinde bulunduğu duruma da değinen Yönter, partinin birlik ve beraberlikten uzaklaştığını, kulis ve lobilere düştüğünü söyleyerek, “Hem dalından hem kökünden koptu. Akıbetini esen rüzgar belirliyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un önemine vurgu yaparak, şehrin Türk milletine ait olduğunu ve dünyaya açılan bir pencere olduğunu belirtti. İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Yönter, “Türk olmaktan utanıyorsan neden İstanbul’a belediye başkanı olmak istiyorsun” diye sordu.

Danıştay kararıyla ilgili açıklama

31 Mart seçimlerine de değinen Yönter, İstanbul’un CHP tarafından kaybedildiğini ve trafik sorununun çözümü için raylı sistem, kara yolu ve deniz ulaşımının eş zamanlı geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Danıştay’ın 370 eski hakim ve savcının görevine iadesiyle ilgili kararına da değinen Yönter, “Adalet neyse gereğini yapalım” dedi. FETÖ’nün tekrar ortaya çıkmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, “Korku aşılamaya çalışıyorlar. FETÖ’nün devlet ve toplum hayatına tutunması mümkün değil” şeklinde konuştu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter’den İmamoğlu’na Tepki