MHP’li üyeden AKP’li Başkana Suç Duyurusu

featured

MHP’li meclis üyesi, AKP’li başkan hakkında “zimmet, görevi kötüye kullanma, sahte belge tanzimi, usulsüz mal tanzimi, belediyeyi zarara uğratma” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Kastamonu ilinin Doğanyurt ilçesinin MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Hamdullah Kayıran, AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya bulunduğu suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

“Ben halen Doğanyurt Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaktayım. 2019 yılına ilişkin Belediye Mali İşlemlerinin denetlenmesi amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunun 25. maddesi gereği Belediye meclis üyeleri arasından gizli oylama ile seçim yapılmış ve benimde içinde bulunduğum denetleme komisyonu seçilmiştir. Denetim Komisyonunda benim dışımda, diğer belediye meclis üyeleri Ömer Salih Kayıran ve Musa Güldüren isimli üyelerde görev almışlardır.

Komisyonumuz 03.01.2020 tarihinde çalışmaya başlamış ve 2019 yılı gelir-gider ve hesap işlemlerini denetlemek amacıyla titiz bir çalışma yapmıştır. Bu kapsamda Doğanyurt Belediye Başkanlığı’nın 2019 yılına ait bütçesi, gelir ve giderleri ve kesin hesapları incelenmiştir. İnceleme sonucunda hazırlanan raporda da belirttiğimiz üzere denetleme komisyonumuzca yapmış olduğumuz gelir-gider denetiminde fen işleri biriminin alım yapmış olduğu Tiryaki Yapı Malzemeleri Şirketi’nin Doğanyurt Belediyesi’ne kesmiş olduğu;

…. tutarlı fatura içeriklerinin gerçeği yansıtmadığını, fatura içeriklerinde bulunan malların Doğanyurt Belediyesi tarafından satın alınmadığını tespit etmiş bulunuyoruz.

Kayıran’ın ifadelerine göre 290 bin TL’nin üzerinde değeri olan mallar belediyenin deposunda mevcut değil.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li üyeden AKP’li Başkana Suç Duyurusu