Microsoft, ChatGPT’yi Windows 11 Komut Satırına Entegre Ediyor

Microsoft, ChatGPT'yi Windows 11 Komut Satırına Entegre Ediyor

Windows Latest’in bildirdiğine göre Microsoft, yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT’yi Windows 11 işletim sisteminin komut satırı arayüzüne entegre etti. Bu yenilik, kullanıcılara komut satırı üzerinden yapay zeka destekli interaktif deneyimler sunmayı hedefliyor. Geliştiriciler, bu entegrasyonun kullanıcı deneyimini kolaylaştıracağını ve daha verimli hale getireceğini belirtiyorlar.

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, belirli bir soru sorduklarında, yapay zeka modeli tarafından ilgili komutun verildiği bir yanıt alabilecekler. Yayınlanan bir örnekte, bir kullanıcı ChatGPT modelinden .md uzantılı tüm dosyaları göstermesini istiyor ve model de buna uygun komutu veriyor. Ayrıca, özel bir düğme yardımıyla bu komut, komut satırına kolayca kopyalanarak yürütülebiliyor.

Şu an için bu yeni özellik, yalnızca geliştiriciler ve Microsoft’un Azure bulut hizmetindeki OpenAI API hizmetine erişimi olan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Microsoft’un bu özelliği ne zaman tüm kullanıcılara açmayı planladığı ise henüz netlik kazanmamış durumda.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Microsoft, ChatGPT’yi Windows 11 Komut Satırına Entegre Ediyor