Mikrokredi ile Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu!

featured

1961 yılında Sinop ili Ayancık ilçesinde doğan Gülümser Şahinler 2 çocuk annesidir.  Kendisi genç yaşında evlenerek hayatın zorlukları ile erkenden tanışan kadınlarımızdandır. Evlendiği andan itibaren sürekli olarak maddi zorluklarla karşılaşmış hayat mücadelesini Gün geçtikçe maddi imkânları daha da kötüye gitmektedir ve artık bu durumun ailesinin ve kendisinin sosyal ve psikolojik durumunu etkilendiğinin farkına varmıştır.

 

Kendisinin ve ailesini kimseye muhtaç olmadan disiplin ve özgüvenle her zorluğun üstesinden geleceğini biliyordu. Ve bir gün ve uzun yıllardır komşusu olan her zorlukta kendisine destek olan bir arkadaşıyla sohbet ederken birlikte bir şeyler yapabiliriz dediler ve önlerine çıkan zorluklara karşı el ele vererek ortaklaşa bir dükkân açmaya karar verdiler.  Burada beraber boncuk işleme yapmaya karar verdiler evet bu işin üstesinden gelebilirlerdi fakat ne gerekli malzeme vardı ne de malzeme alacak bir sermayesi. Küçük bir kıvılcım çakacak bir miktar sermaye ile kendi sobasını yakacak ateşe ulaşacağına inanıyorlardı hangi kapıyı çalsalar da elleri boş döndüler Banka’dan kredi çekmek istediler fakat gerekli kriterlere uygun olmadıkları için bu kapıda kapanmıştı. Tam umutsuzluk düşünceleri kendilerini içine almaya başlamışken komşularıyla birlikte toplandıkların da televizyonda mikrokredi ile ilgili bir haber gördüler. Derhal araştırmalara başlayıp Bağcılar Merkez Şubesi ne ulaştılar Mikrokredi personeli ile telefon ile görüşme sağlandıktan sonra aynı hafta içerisinde Mikrokredi Eğitimlerine katıldılar. Mikrokredi için her şey uygun ve bir sorun yoktu. Eğitim sonrasında ilk kredisi 1000 TL yi almaya hak kazandı.

 

Çevresindeki herkes bu sürece girdiğinde başarısız olacağını zannediyor ve kullanmış olduğu Mikrokrediyi ödeyemeyeceğini düşünüyordu bu duydukları her ne kadar kendisini karamsarlığa düşürsede Gülümser Hanım kendine güveniyor ve başaracağına inanıyordu. Aldığı kredi ile malzemelerini alıp kazaklara boncuk işlemeye başladı ve akabinde bu kazakları toptancılara satarak para kazanmaya başladı. Böylece hem kredisini ödedi hem de evine katkıda bulundu. Başarıya ulaşmış ve her şey istediği gibi gidiyordu ki eşinin hastalığı sebebiyle yükü ağırlaşmış iş yine başa düşmüştü ve eşinin mesleği olan çaydanlık tamirlerini de yapmaya başlamıştı. Kendi mesleğini bırakıp yaklaşık 4 yıldır çaydanlık tamiri ile uğraşarak eşinin mesleğine sahip çıkmaya karar verdi.

 

Bu yolda kendisine yalnız Mikrokredi destek olabilirdi,  Mikrokredi’den aldığı destek ile işlerini geliştirdi ve iş yerine gerekli makineleri alarak hem aile mesleğini devam ettirdi hem de müşterilerine daha iyi bir hizmet olanağı sağladı. Şuan Bağcılar bölgesinin tek bayan çaydanlık doktoru. “Sermaye Birikimi Modeline” dayalı olarak her yıl artacak şekilde, 2013 – 2021 yılları arasında, toplamda 13.900 lira mikrokredi kullanan Gülümser Şahinler,  “bugüne kadar kullanmış olduğu mikrokredi den yaklaşık 49.800,00 TL gelir sağladığını” belirtmektedir. Bugüne kadar elde ettiği gelirle; Ailesinin ihtiyaçlarını karşılayarak, çocuklarının da iyi bir eğitim almasını sağladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mikrokredi ile Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu!