Millet İttifakı adayını konuşuyor

featured

Millet İttifakı adayını konuşuyor. İlk toplantısını 12 Şubat 2022’de gerçekleştiren, süreç içinde ‘millet ittifakı’ adını alan ‘altılı masa’ son turun son toplantısına başladı. Toplantının gündeminde ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı, ortak milletvekili listeleri ve geçiş sürecinin yol haritası yer alıyor.

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu ‘millet ittifakı’ toplantılarının sonuncusu Saadet Partisi genel merkezinde yapılıyor. Liderler tam yetkiyle masada.

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantının geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Adaylık için masadaki en olası isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu

‘Kazanacak aday’ söylemini son güne kadar sürdüren İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli durduğu biliniyor. Buna karşılık DP, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin CHP liderinin adaylığına yakın duruyor.

Liderler arası baş başa görüşmelerin ardından CHP ve İYİ Parti kanadından farklı bilgiler gelmişti. CHP kanadı pürüzlerin giderildiğini söylerken İYİ Parti kanadı ise son sözün masada söyleneceğinin altını çizmişti.

Toplantı öncesi kulislere yansıyan bilgilere göre aday isminin belirlenmesi beklenirken, kamuoyuna açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimini ilan etmesi beklenecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Millet İttifakı adayını konuşuyor