Milli Sporcumuz Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu

Milli Sporcumuz Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu

Buse Tosun Çavuşoğlu, Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Kadınlar 68 kiloda Moğol rakibi Delgermaa Enkhsaikhan’ı tuşla yenerek altın madalya kazanan milli güreşçi, aynı zamanda 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etti.

Milli sporcumuz Buse Tosun Çavuşoğlu, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu yaşarken, Yasemin Adar Yiğit’ten sonra bu unvanı kazanan ikinci Türk kadın güreşçi oldu. Milli güreşçimizin bu büyük başarısı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından da tebrik edildi. Bakan Bak, yayımladığı mesajda, “Buse Tosun Çavuşoğlu’nu yürekten kutluyorum. Kadınlar 50 kiloda ülkemize olimpiyat kotası kazandıran Evin Demirhan Yavuz’u da tebrik ediyorum. Her iki sporcumuza ülkemizi temsil edecekleri 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum.” dedi.

Buse Tosun Çavuşoğlu, daha önce de Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalyalar kazanmıştı. 5 Aralık 1995’te İzmir’de doğan milli güreşçi, Yalova Çiftlikköy Belediyesi Spor Kulübü’nde kadınlar serbest stilde 68 ve 72 kilolarda kariyerini sürdürüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milli Sporcumuz Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu