MİT’in MOSSAD Operasyonunda Eski Emniyet Müdürü Tutuklandı

MİT'in MOSSAD Operasyonunda Eski Emniyet Müdürü Tutuklandı

İstanbul’da, MOSSAD’a hassas bilgileri sattıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden birinin, emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk olduğu belirlendi.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucunda, MOSSAD’a bilgi sızdırdıkları öne sürülen şüpheliler yakalandı. Ayberk’in, MOSSAD ile “Victoria” kod adlı bir ajan aracılığıyla ilişki kurduğu ve özel dedektiflik yaparken bu bilgileri MOSSAD’a para karşılığında sağladığı iddia edildi. Ayberk’in, Türkiye’deki Orta Doğulu bireyler ve şirketler hakkında topladığı bilgileri MOSSAD’a ilettiği ve bu faaliyetler için kamu görevlilerinden oluşan bir ekip kurduğu tespit edildi. Ayrıca, Ayberk’in MOSSAD tarafından yönlendirildiği ve gizli haberleşme uygulamalarını kullandığı, ödemelerini ise resmi kayıtlara yansımaması için kripto para ile aldığı belirtildi.

2019’da Belgrad’da MOSSAD eğitimi aldığı öğrenilen Ayberk’in, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip eylemlerinde de bulunduğu, hedeflerinin araçlarına takip cihazları yerleştirerek bu kişilere taciz ve tehditlerde bulunduğu ifade edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MİT’in MOSSAD Operasyonunda Eski Emniyet Müdürü Tutuklandı