Motorsikletliye Nasihat Veren Polis Ödüllendirildi

Motorsikletliye Nasihat Veren Polis Ödüllendirildi

Samsun’da trafik kurallarını ihlal eden bir motosiklet sürücüsüne, “Ölürsen annene, babana biz ne diyeceğiz yavrum” diyerek nasihat eden polis memuru Gökhan Alper Yıldırım, Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın takdirini kazandı. Vali Dağlı, Yıldırım’a başarı belgesi ve bir maaş ödül verdi. Yıldırım’ın bu davranışı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından da Twitter’da paylaşılarak övüldü.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli olan Yıldırım, 21 Temmuz’da Atakum ilçesinde aşırı hız yapan ve kural tanımayan Muhammet Fatih Ukte isimli motosiklet sürücüsünü durdurdu. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, Yıldırım’ın Ukte’ye babacan bir tavırla uyarılarda bulunduğu ve ona hayat dersi verdiği görüldü. “Bir motosiklet sürücüsü olarak bu video, bu sözler beni çok duygulandırdı. İzleyince dedim ki; işte bizim trafik polisimiz” diyen Bakan Yerlikaya’nın paylaşımının ardından, Samsun Valisi Dağlı da Yıldırım’ı makamında kabul etti.

Vali Dağlı, Yıldırım’a örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, “Polis memurumuz güzel bir çalışmaya imza attı. Sayın bakanımız tebriklerini gönderdi. Biz de polis memurumuzu ilk andan itibaren takip ettik. Kendisini biz de takdir ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca bir maaşla da ödüllendireceğiz. Bunu çoktan hak ettiğini düşünüyoruz.” dedi. Vali Dağlı, motosiklet sürücüsü Ukte’ye de bundan sonra daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatarak, “Motosiklete binmek de ayrı bir zevk ancak önce hayatımızı düşüneceğiz. Kendisine çok güzel bir hayat dersi oldu. Polis memurumuz bundan sonra da güzel davranışlarıyla vatandaşlarımıza yol göstermeye ve onlara trafik içinde eğitim vermeye devam edecek” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Motorsikletliye Nasihat Veren Polis Ödüllendirildi