Muharrem İnce, İYİ Parti’nin İstanbul Adaylığı İddialarını Yalanladı

Muharrem İnce, İYİ Parti’nin İstanbul Adaylığı İddialarını Yalanladı

Yerel seçimlere sayılı günler kala, muhalefet partileri arasında aday belirleme süreci devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, hiçbir partiyle ittifak yapmayacaklarını ve İstanbul adaylarının çok şaşırtıcı olacağını söylemişti. Bu sözler üzerine, İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce olacağı iddiası ortaya atıldı. Ancak bu iddia, hem İnce hem de yakın çevresi tarafından kesin bir dille reddedildi.

CHP’den ayrılan ve DSP’ye katılan eski Milletvekili ve Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Akşener’in “Çok şaşıracaksınız” dediği adayın Muharrem İnce olduğunu ileri sürmüştü. Sevigen, “Meral Hanım böyle iki ileri davranıyorsa çok üzülürüm. Son dönem Muharrem Bey’le görüştüler. İstanbul’da ittifak yapalım diyorlar. İstanbul’da ittifak yapacaksa İYİ Parti ve Memleket partisi, ‘Çok şaşıracaksınız’ dediği aday bana göre Muharrem İnce’dir.” dedi.

Bu iddianın ardından harekete geçen eski DSP Genel Başkanı ve Devlet Bakanı Masum Türker, TV100’de katıldığı canlı yayında, konuyla ilgili olarak Muharrem İnce’yi telefonla aradığını ve kendisine sorduğunu belirtti. Türker, “Ben Muharrem İnce’ye adaylık iddialarını sordum. Dedim ki ‘Sayın Mehmet Sevigen, Meral Akşener’in göstereceği sürpriz aday siz olabilirsiniz diye tahminde bulunmuş bir televizyon programında’. O da bana ‘Öyle bir konu yoktur. Saygılar.’ yanıtını verdi.” diye konuştu.

Gazeteci Şaban Sevinç de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muharrem İnce ile görüştüğünü ve iddianın asılsız olduğunu duyurdu. Sevinç, “İnce ile görüştüm… Muharrem İnce’nin, Ekrem İmamoğlu’na karşı İyi Parti İstanbul adayı olacağı iddiası gerçek dışı. Böyle ‘saçma’ iddiaları muhataplarına sormadan, hadi bunu geçtim ‘olabilirliğini’ tartmadan tartışmaya ne demeli peki” ifadelerini kullandı.

Böylece, Muharrem İnce’nin İYİ Parti’nin İstanbul adaylığı için düşünülmediği ortaya çıkmış oldu. Akşener’in kastettiği sürpriz adayın kim olduğu ise henüz bilinmiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muharrem İnce, İYİ Parti’nin İstanbul Adaylığı İddialarını Yalanladı