Mustafa Kemal Atatürk’ün Dimitrina Kovaçeva ile yaşadığı aşk film oluyor

featured

Mustafa Kemal Atatürk’ün Dimitrina Kovaçeva ile yaşadığı aşk film oluyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün Bulgaristan’ın başkenti Sofya günlerinde Dimitrina Kovaçeva ile yaşadıklarını konu alan bir film yapılacağı belirtildi.

“Dilberay” filminin yapımcısının da yapımcıları arasında olacağı belirtilen filmin 2023 yılının Ekim ayında vizyona gireceği tahmin ediliyor.

Dimitrina Kovaçeva Kimdir ?

Dimitrina Kovaçeva, Bulgaristan’in eski Harbiye Nazırı olan General Kovaçev’in ortanca kızıdır. Eğitimini İsviçre’de tamamlamış ve üç dil bilmekteydi. Dimitrina Kovaçeva’nın abisi Todor Kovaçev, Mustafa Kemal Atatürk ile yaşadığı anısından şu sözlerle bahseder; “Ben ne zaman piyanonun başına geçsem, Kemal Bey, salonun en uzak köşesine gider ve yapayalnız beni dinlerdi.

Tuşlara basarken Kemal Bey’in zaman zaman gözlerini bana diktiğini fark ederdim. Bu gözlerde hiçbir insanda rastlamadığım mana, derinlik vardı. hem sevgi, hem şevkat, hem de arzuyla bakardı. sonra o gözler salonun başka bir köşesine takılır, yüzündeki ifade sertleşirdi. o anlarda memleketini ve ilerde yapacağı mücadeleyi düşündüğünü anlardım.”

Mustafa Kemal Atatürk'ün Dimitrina Kovaçeva ile yaşadığı aşk film oluyor
Mustafa Kemal Atatürk’ün Dimitrina Kovaçeva ile yaşadığı aşk film oluyor

Daha fazla haber için: www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Kemal Atatürk’ün Dimitrina Kovaçeva ile yaşadığı aşk film oluyor