Müzelerimiz Hakkında Düşünceler 7: Ankara Etnografya Müzesi

Dalkavuk-Dalkavukluk Üzerine Düşünceler 3

Ankara Etnografya Müzesi’nin kapıları ziyaretçiler için tekrardan açıldı. 2022 yılının başında restorasyona giren müze 27 Mayıs’ta hazır hale gelerek ziyaretçilere sunuldu. Etkileyici ve oldukça çeşitli tarihi eserlerin sergilendiği müze her yaş grubuna hitap ediyor. Müzede çeşitli Türk devlet dönemlerine ait halıdan çiniye birçok eser farklı dekorlarla ziyaretçilere sunuluyor.

Bilindiği üzere Ankara Etnografya Müzesi Ankara’nın en merkezi konumunda denilebilir. Müzenin bulunduğu Namazgâh Tepesi Ankara’yı ayaklarınızın altına seriyor. Müzenin hemen yanında ise Ankara Resim ve Heykel müzesi var. O da Ankara Etnografya Müzesi gibi tarihi bir yapı ve içerisinde muhteşem resim koleksiyonları barındırıyor.

Ankara Etnografya Müzesi ziyaretçi verilerine göre 2019 yılında Ankara’da en çok ziyaret edilen üçüncü müze durumundaydı. Toplam ziyaretçi sayısı 94.947’ydi. 2019 yılında Ankara’da en çok ziyaretçi kabul eden müze ise 515.309’la Ankara Cumhuriyet Müzesi’dir.

Birçok anlamda kötü günler geçiren toplumumuzun bu tür müze ziyaretleri yapması ruhuna iyi gelecektir. Eşinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla belki de yalnız neden ziyaret etmeyesiniz. Özelikle Ankara’da ulaşım kolaylığı ve müzelerin birbirlerine yakın konumda olması nedeniyle bir günde birden çok müze rahatlıkla ziyaret edilebilir.

Unutmamak gerekir müzeler bilgisel ve ruhsal anlamda insanı besleyen mekânlardır. Ve en doğrusu bu tür yerlerin sık sık ziyaret edilmesidir. Bu monoton hayatı güzel bir şekilde yaşamanız dileğiyle…

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Müzelerimiz Hakkında Düşünceler 7: Ankara Etnografya Müzesi