Nancy Gonzalez, Yasa Dışı Timsah ve Piton Derisi Çanta Kaçakçılığından Hapis Cezası Aldı

Nancy Gonzalez, Yasa Dışı Timsah ve Piton Derisi Çanta Kaçakçılığından Hapis Cezası Aldı

Tasarımcı Nancy Gonzalez, timsah ve piton derisinden yapılmış el çantalarının yasa dışı kaçakçılığından dolayı 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gonzalez, bu çantaları ABD’ye ticari uçuşlarla taşıması için kuryeleri kullanmıştı.

Kolombiyalı ünlü moda tasarımcısı Nancy Gonzalez, timsah ve piton derisinden yapılmış lüks el çantalarının kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Miami, Florida’daki mahkeme, Gonzalez’in suçunu kabul etmesinin ardından onu 18 ay hapis cezasına çarptırdı.

Gonzalez, 2022 yılında Kolombiya’nın Cali kentinde ilk kez tutuklanmış ve daha sonra ABD’ye iade edilmişti. ABD savcı yardımcısı Thomas Watts-Fitzgerald, Gonzalez’in kullanıldığı kaçakçılık yöntemlerini uyuşturucu kaçakçılarına benzeterek, davranışından caydırılması gerektiğini vurguladı. Tasarımcının yargılanması sürecinde avukatları, Gonzalez’in mütevazı başlangıçlarından global bir moda ikonuna dönüşümünü anlattılar. Ancak, yasadışı faaliyetler ve ABD’nin vahşi yaşam yasalarını ihlal etme suçlamaları, Gonzalez’in kariyerini gölgeledi.

Gonzalez’in çantaları, Britney Spears, Salma Hayek ve Victoria Beckham gibi birçok ünlü tarafından tercih edilmiş, ayrıca tasarımları 2008 yılında New York Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergilenmişti. Ancak, şirketi tutuklanma sonrasında iflas etti ve faaliyetlerine son verdi.

71 yaşındaki tasarımcı, mahkemede ABD yasalarına uymadığı için pişman olduğunu dile getirdi ve baskı altında yanlış kararlar verdiğini söyledi. Gonzalez ayrıca, 103 yaşındaki annesine tekrar kavuşma arzusunu ifade etti.

Bu olay, lüks moda endüstrisinin karanlık yüzünü ve koruma altındaki vahşi yaşam ürünlerinin ticaretinin ciddi sonuçlarını ortaya koyuyor. Gonzalez’in hikayesi, etik olmayan iş pratiklerinin bireysel ve kurumsal düzeyde nasıl yıkıcı etkiler yaratabileceğinin bir örneği olarak kaydedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nancy Gonzalez, Yasa Dışı Timsah ve Piton Derisi Çanta Kaçakçılığından Hapis Cezası Aldı