Nane’nin Faydaları Nelerdir ?

featured
  1. Emzirmeye bağlı ağrıyan ve zarar gören meme ucu : 2007 ‘ de yapılan bir çalışma, nane suyunun emziren annelerde meme ucu çatlaklarını ve ağrılarını önlediğini göstermiştir.
  2. Tüberküloz: 2009′ da yapılan bi çalışma, nane esansının solunmasının tüberküloz iltihabını hızlıca azalttığını ortaya koymuştur.
  3. Alerjik nezle (salman nezlesi) : 2001′ de yapılan bir ön klinik araştırma, nane yaprağı özünün histamin salınımını engellediğini göstermiştir.
  4. Zonaya bağlı ağrılar: 2002 ‘ de yapılan bir vaka çalışmasında, nane yağı tedavisi zona ağrılarını çok hızlı bir şekilde azaltmış ve bu etki tedaviden sonraki 2 ay boyunca da devam etmiştir.
  5.  Hafıza problemleri: 2006′ da yapılan bir çalışmada, nane kokusunun hatırlamayı arttırdığı ve insanları daha tetikte bir halde tuttuğu görülmüştür.
  6. Kemoterapiye Bağlı Mide Bulantısı: 2013′ te yapılan bir çalışma, nane yağının çok daha ucuz bir yoldan kemoterapiye bağlı mide bulantısına karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur.
  7. Prostat kanseri: Ön klinik araştırmalar nanede bulunan mentolün prostat kanseinin gelişimini engellediğini ortaya çıkarmıştır.
  8. Radyasyon hasarları : Ön klinik araştırmalara göre, nane radyasyondan dolayı oluşan DNA hasarına ve hücre ölümüne karşı koruma sağlıyor.
  9. Ağız ve burun çevresinde çıkan uçuklar: Nanenin uçuğu engelleyici özelliği de bulunuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nane’nin Faydaları Nelerdir ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.