Netanyahu, Hamas’ın Ateşkes Teklifini ‘Akıl Dışı’ Buldu

Netanyahu, Hamas'ın Ateşkes Teklifini 'Akıl Dışı' Buldu

Hamas, İsrail ile bir ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifini Katar ve Mısır’daki arabulucular aracılığıyla ilettiğini duyurdu. Ancak, İsrail Başbakanı Netanyahu Hamas’ın bu teklifini ‘akıl dışı’ olarak nitelendirdi. Gazze’de Ramazan ayı öncesinde olası bir ateşkesin ilan edilmesi beklenirken, henüz net bir sonuç elde edilemedi.

Hamas, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, arabulucular Mısır ve Katar’a sundukları ateşkes teklifinin detaylarını paylaştı. Buna göre, Hamas’ın teklifi, ilk aşamada İsrailli kadın, çocuk, yaşlı ve hasta rehinelerin 700 ila bin Filistinli mahkum karşılığında serbest bırakılmasını içeriyor. Hamas, bu adımın, Gazze’deki halka yönelik saldırıların durdurulması, yardım sağlanması, yerinden edilenlerin geri dönmesi ve İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesi amacıyla yürütülen müzakerelerin bir parçası olduğunu belirtti.

Öte yandan, İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, Hamas’ın teklifinin akıl dışı olduğunu ve anlaşmaya ilişkin savaş kabinesine bir güncelleme sunacağını ifade etti. Mısır’da yapılan ateşkes görüşmelerinde herhangi bir uzlaşma sağlanamadığı ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan sivillerin tahliye planlarını kabineyle görüşeceği kaydedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Netanyahu, Hamas’ın Ateşkes Teklifini ‘Akıl Dışı’ Buldu