“Nişanlım” Dediği Afgan Kaçak Eşcinsel Çıktı

Afganistan’a gönderilmek üzere Van Geri Gönderme Merkezi’nde tutulduğu iddia edilen Afgan nişanlısının aslında erkek arkadaşı olduğu ve Van’da olmadığı ortaya çıktı.

Bianet isimli web sitesinde yayınlanan haberde Yağmur Kuzu adlı kadın, Afgan nişanlısı Ali Nazari’nin Van Geri Gönderme Merkezi’ne nakledildiğini söylemişti. Ancak Nazari’nin Tiktok hesabından paylaştığı videolarda erkek arkadaşı ile birlikte olduğu görüldü. Nazari’nin gerçek adının da Ali Raza Tanha olduğu belirlendi. Yağmur Kuzu’nun ise daha önce evli olduğu ve eşinin 2022 yılında vefat ettiği anlaşıldı. Kuzu’nun ayrıca göçmen dostu sivil toplum kuruluşlarının üyesi olduğu ve “Mülteciler ve Kadınlar” konulu konferans düzenlediği tespit edildi.

Haberi yapan Bianet personeli Evrim Kepenek’in ise daha önce yanlış haber yaptığı için aldığı bir ödülü iade etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Kepenek’in “Beylikdüzü’nde 2 yaşındaki çocuğa istismar” başlıklı haberinin gerçeği yansıtmadığı ve ailenin şikayetçi olduğu belirtildi. Bu haberin sosyal medyada “sığınmacıları toplumun seküler kesimlerinin gözünde masumlaştırma” amacı taşıdığı iddia edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Nişanlım” Dediği Afgan Kaçak Eşcinsel Çıktı