Oktay Yaşar Hakkında Tutuklama Kararı

Oktay Yaşar Hakkında Tutuklama Kararı

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik kaset şantajı ve kumpas girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında Avrasya Araştırma Şirketi kurucusu Kemal Özkiraz da bulunuyor.

Soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden sahte belge ve fotoğraflar paylaşılarak dezenformasyon faaliyetlerinin yürütüldüğü tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, bahse konu fotoğrafların yurtdışı menşeili farklı sitelerden alınmış görüntüler olduğu, belge ve dekontların ise internet üzerinden farklı uygulamalar vasıtasıyla üzerinde oynanmış sahte içerikler olduğunu duyurdu.

Muharrem İnce’nin avukatı Fidel Okan da Twitter’dan yaptığı açıklamada, olayın FETÖ ile bağlantılı olduğunu ve Ankara Kuşu adlı Twitter kullanıcısı Oktay Yaşar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığını bildirdi.

Ankara Kuşu olarak bilinen Oktay Yaşar daha önce Şamil Tayyar tarafından hakkında pek çok şaibeli iddianın ortaya atılmasıyla gündem olmuş ve daha sonrasında Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ye hastalığı sırasında dahi çirkin saldırılarını kimi CHP’li hesapların desteğiyle sürdürmesiyle büyük tepki toplamıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Oktay Yaşar Hakkında Tutuklama Kararı