Online Gezilecek Müzeler

featured

Koronavirüs nedeniyle kapalı olan müzeler ziyaretçileri online olarak kapılarını açıyor. Online olarak gezilecek müzeler hangileridir? Sizler için derledik

British Museum

Londra’nın en popüler mekanlarından olan müze içinde binlerce tarihi esere ev sahipliği  yapıyor. 1759 yılında açılan müzede el yazmaları, dokümanlar, mısır mumyaları bulunuyor.Müzede ki en eski eser ise 2 bin 200 yıllık Rosetta taşıdır. Kralın yetkilerini sınırlayan ilk anlaşma olan Magna Carta’da bir zamanlar müzenin parçasıydı.

Louvre Müzesi

Dünyanın en büyük müzesi olan Louvre müzesi gezmek saatler değil günler alabiliyor. Kraliyet Ailesi’nin 1793’te Versay Saray’ına taşınmasıyla yapı müzeye dönüştürüldü.  Dünyanın en ünlü tablosu Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa’sına, Nemrut Heykellerine, Bodrum Halikarnas Mozelesine ve Dünyanın en eski yazılı kanunu olan Hammurabi kanunlarına sahipliği  yapıyor.

Panorama 1453 Tarih Müzesi 

2009’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan müze İstanbul’un fethedilişini gözler önüne seriyor. Müzede  kuşatmanın geçtiği Topkapı-Edirnekapı surlarını görebilirisiniz Müze ayrıca Türkiye’nin ilk panoramik müzesi olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Şair Sunay Akın  tarafından 23 Nisan 2005’te kurulan müzede  Sunay Akın’ın 20 yıl boyunca 40’tan fazla ülkede satın aldığı oyuncaklar bulunuyor.

Rahmi Koç Müzesi 

Ünlü iş insanı Rahmi Koç’ un desteği ile açılmış müze ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine ışık tutuyor.  Müze içerisinde ayrıca er, motosiklet ve bisikletler, at arabaları, kağnılar, klasik otomobiller, raylı ulaşıma ait eserler, tarımla ilgili objeler, zeytinyağı fabrikası ve su altı koleksiyonları bulunmaktadır.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Online Gezilecek Müzeler