“Opera Latte” Eşliğinde, Tarihi Bir Yerde, Aşkla Yazılmış Notaları Dinlemek

featured

Biraz gündemden uzaklaşmak, ruh sağlığı açısından dinlenmek, dinlemek iyidir amacıyla, 14 Ocak 2023 Cumartesi akşamı gerçekleşen muhteşem bir anlatımlı konsere şahit oldum. Konser, Kadıköy’ün önemli kültür miraslarından biri olan Moda All Saint Kilisesi’nde gerçekleşti. Merak edenler için kilise Barış Manço müzesi’nin tam karşısında bulunuyor. Hem tarihi bir ortamda sanat adına bir ana şahitlik etmek, hem de notalar eşliğinde bir yolculuğa çıkmak her zaman heyecanlandırmıştır beni.

“Opera Latte”nin yeni yıl konserinde piyanoda Burcu Arpacıoğlu‘nun olduğu, Soprano Ekin Naz Kaptan‘ın şan ve anlatımıyla, Julio Caccini’nin Ave Maria eserinden, Carlos Gardel’in Alfera Por Una isimli eserine, Halit Recep Arman’ın önemli eserlerinden biri olan Esmer Güzeli, vd. önemli eserleri dinleme imkanı buldum.

Size biraz Burcu Arpacıoğlu ve Ekin Naz Kaptan’dan bahsetmek istiyorum. Burcu Arpacıoğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli piyanistlerden biridir. Büyükbabası Halit Recep Arman’dır. Halit Recep Arman, Türk bandosunda yıllarca şeflik yapmış ve Türk Bando tarihine yön veren isimlerin başında geliyor. 300 kişilik Afgan Ordusu Bandosu’nun kurucusudur. 1933-1936 ve 1938-1942 yılları arasında Afganistan’da sekiz yıl görev yapmıştır.

Soprano Ekin Naz Kaptan ise, canlı performanslar, dinletiler ve ses koçluğu olarak ses üzerinde çalışan önemli bir isimdir. Birmingham Conservatoire’da şan-opera sanat dalında eğitim alan Ekin Naz Kaptan Türkiye’ye döndükten sonra Prof. Dr. İsmail Koçak ile ses eğitmeni ve vokal koçu olarak çalışmıştır.

Hatırlatmakta fayda olacaktır. Edindiğim bilgiye göre, Mayıs ayında bir konser daha vermeyi düşünüyorlar. Konser tarihi kesinlik kazanırsa eğer buradan mutlaka sizlere duyuracağım. Bizlere unutulmaz şölen yaşattıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sizlerinde benim gibi, “Opera Latte” nin sosyal medya hesaplarını takip etmenizi önereceğim. Youtube’da takip etmek için: https://www.youtube.com/@Opera_Latte/featured

Instagram’da takip etmek için : https://www.instagram.com/opera_latte/

Yazımı Frédéric Chopin’in şu sözüyle bitirmek istiyorum; “Yine de beraber geçireceğimiz zamanın baştan sona mutluluktan ibaret olmasını isterdim.”

16 Ocak 2023 – Yakacık

"Opera Latte" Eşliğinde, Tarihi Bir Yerde, Aşkla Yazılmış Notaları Dinlemek

Konser sonrası güzel bir anı

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Opera Latte” Eşliğinde, Tarihi Bir Yerde, Aşkla Yazılmış Notaları Dinlemek