• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Ordumuz ABD Tepkisine Rağmen Kuzey Irak’ı Yine Bombaladı

featured

Hava Kuvvetlerimizce Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 6 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Ordumuzdan yapılan açıklamada, bu sabah erken saatlerde Irak’ın kuzeyinde Zap bölgesine, alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Hava kuvvetlerimize ait savaş uçakları ile harekat düzenlendiği belirtildi.

Ordumuzdan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

26 Nisan 2017 tarihinde 08.38-08.56 saatlerinde Irak’ın kuzeyinde Zap bölgesine, alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen iki sığınak ve bir barınma yeri ateş altına alınmış, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı altı bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiştir.

ABD tepki göstermişti

Geçtiğimiz gün ordumuzun  yaptığı hava operasyonuna ABD’den tepki gelmiş ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner,ordumuzun  Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki hava saldırılarından dolayı ABD’nin endişe duyduğunu söylemişti Toner, telekonferans aracılığıyla düzenlediği basın toplantısında, “Endişemizi Türk hükümetine ilettik. Saldırılar ABD ya da koalisyon tarafından onaylanmadı” şeklinde ifadelerde bulunmuştu

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ordumuz ABD Tepkisine Rağmen Kuzey Irak’ı Yine Bombaladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.