Özbekistan’da Patlama: 1 Ölü 163 Yaralı

Özbekistan'da Patlama: 1 Ölü 163 Yaralı

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te dün gece saatlerinde bir şirket deposunda büyük bir patlama oldu. Patlama sesi şehrin birçok yerinden duyuldu. Patlamanın ardından depoda yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığı, patlamayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Patlamada 1 kişi yaşamını yitirdi, 163 kişi yaralandı. Özbekistan Sağlık Bakanlığı, yaralılardan 24’ünün hastaneye kaldırıldığını, diğerlerinin ise olay yerinde tedavi edildiğini açıkladı. Yaralıların durumunun ciddi olmadığı bildirildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, patlamada zarar görenlere yardım edilmesi için Başbakan Yardımcısı Açılbay Ramatov başkanlığında bir hükümet komisyonu kurulmasını talimat verdi. Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov da olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Patlamanın meydana geldiği depo, Taşkent Uluslararası Havaalanı’na yakın bir konumda bulunuyordu. Patlama nedeniyle havaalanında büyük hasar oluştuğu iddia edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özbekistan’da Patlama: 1 Ölü 163 Yaralı