Özcan Belen Kimdir?

Özcan Belen Kimdir?

Türkiye’nin önde gelen mimarlarından biri olan Özcan Belen, Belen & Partners Mimarlık ofisinin kurucusudur. Belen & Partners Mimarlık, kentsel tasarım, restorasyon, konut, kültürel, sanayi, spor, alışveriş ve kamu yapıları gibi geniş bir yelpazede projeler üretmiştir. Özcan Belen, aynı zamanda ICF Depreme Dayanıklı Hızlı Konut Sistemleri (Stroton) ürün ve projesi ile Dünya Mimarlar Birliği tarafından verilen Altın Çekül Ödülü’ne layık görülmüştür.

Özcan Belen neler yapmıştır?

Özcan Belen’in yaptığı projeler arasında millet bahçeleri, spor yapıları, röleve restorasyon projeleri ve kentsel tasarım projeleri yer alıyor. Özcan Belen, ekibi ile geliştirdiği Stroton ürün ve projesi ile depreme dayanıklı, hızlı ve ekonomik konutlar inşa etmiştir. Belen, hâlihazırda çalışmalarında, turizm projeleri ve ülke çapında Teknoloji Üsleri kurulması konularına ağırlık veriyor.

Özcan Belen siyasetle ilgisi var mıdır?

Özcan Belen, 2023 yılında AK Parti Keçiören Belediye Başkan aday adayı olmuştur. Seçilmesi halinde Keçiören’i “Sonsuz Yeşil” ile çevreleyeceğini açıklamıştır. Belen, ayrıca Saray’a yakın isimlerden biri olarak bilinmektedir. Belen & Partners Mimarlık, Sudan’da da faaliyet gösteren bir firmadır. Bu firmayla ilgili olarak gazeteci Erk Acarer, SADAT ile bağlantısı olduğunu iddia etmiştir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özcan Belen Kimdir?