Paşiyan Nisan Ayında İstifa Edecek

featured

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, nisan ayında görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Geçen yıl Azerbaycan’la savaşan ve büyük kayıplar vererek kaybeden Ermenistan’da  aylardır istifa çağrılarına Başbakan Paşinyan, istifa kararı aldığını duyurdu.

Geçen yıl Dağlık Karabağ üzerinden Azerbaycan’a savaş açan ve hem asker hem de toprak bazında büyük kayıplar vererek hezimete uğrayan Ermenistan’da o günden beri başlayan “istifa”  çağrısı geldi.

Paşinyan genelkurmay başkanını görevden almıştı. Paşinyan Nisan ayında, seçimlerden önce görevini bırakacağını ve istifa edeceğini açıkladı.

2020 yılının kasım ayında taraflar anlaşma için masaya oturmuştu. Putin’in arabuluculuğundaki anlaşmada Aliyev ve Paşinyan’ın imzaları ile birlikte Karabağ sorunu çözülmüştü.  Dağlık Karabağ, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum tarafından Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanınıyor.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, 25 Şubat’ta Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak, Paşinyan’a muhtıra vermişti. Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı görevden aldığını duyurmuştu.

Muhalefet yanlısı tutum sergileyen Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Gasparyan’ın görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamamıştı.

Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını “darbe girişimi” olarak nitelendirmişti.

Başbakan Paşinyan, ülkede 20 Haziran’da erken parlamento seçimine gidileceğini, 18 Mart’ta açıklamıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Paşiyan Nisan Ayında İstifa Edecek