Polonya’da Eski Sevgili Cinayeti

Polonya'da Eski Sevgili Cinayeti

Pazar günü Polonya’nın Poznań kentinde yaşanan kanlı olayda, bir silahlı saldırgan, nişanlısının gözü önünde bir adamı vurduktan sonra intihar etti.

Olay, saat 15.00 sıralarında Poznań’ın merkezindeki bir alışveriş merkezinin önünde bulunan bir otel restoranının bahçesinde meydana geldi. Saldırganın, kurbanının nişanlısına platonik olarak aşık olduğu ve onu elde edemeyince cinnet geçirdiği iddia edildi. Saldırganın, kurbanın masasına yaklaşıp ateş ettiği ve ardından kafasına sıktığı anlar, çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Polis, olay yerinde bir Glock tabanca ele geçirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan adamın hayatını kaybettiğini açıkladı. Nişanlısı ise şok geçirdi. Saldırganın cesedi ise alışveriş merkezinin yakınındaki bir parkta bulundu.

Polis sözcüsü Andrzej Borowiak, olayın en olası sebebinin karşılıksız aşk olduğunu söyledi. Borowiak, saldırganın 2018 yılında silah ruhsatı aldığını ancak 2022 yılında kendisine zarar verme tehdidinde bulunduğu için ruhsatının geçici olarak iptal edildiğini belirtti. Saldırganın, durumunun düzelmesinin ardından ruhsatını geri almak için olumlu bir sağlık raporu sunduğunu ve talebinin kabul edildiğini aktardı.

Poznań-Stare Miasto Savcılığı, olayla ilgili cinayet ve intihara teşvik soruşturması başlattı. Olayda hayatını kaybeden adamın ise bir sanatçı ve blog yazarı olduğu öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Polonya’da Eski Sevgili Cinayeti