• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Polonya’da Hükümet Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

featured

Polonya’nın başkenti Varşova’da binlerce kişi, muhafazakar hükümet karşıtı protestoda bir araya geldi.

Polonya’nın başkenti Varşova’da binlerce kişi, muhafazakar hükümet karşıtı protestoda bir araya geldi. Muhalefet cephesinin bu protestolarla, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan belediye seçimlerinde avantaj sağlamaya çalışacağı değerlendiriliyor.

0 bine yakın insanın bir araya geldiği gösteriye katılımın, 2015 yılında Kanun ve Adalet Partisi’nin kazandığı seçimlerin ardından düzenlenen kitlesel gösterilerin gerisinde kaldığı öğrenildi. Buna rağmen “Özgürlük Yürüyüşü” adı altında gerçekleştirilen protestonun, Yurttaş Platformu liderliğindeki muhalefetin son dönemde topladığı en büyük kalabalık olduğu kaydedildi.

“Biz demokratik, Avrupalı bir Polonya için buradayız.”

Yurttaş Platformu lideri Grzegorz Schetyna, “Biz demokratik, Avrupalı bir Polonya için buradayız. Bugün hükümetin yaptığı gibi Avrupa’dan düşmanlar değil, dostlar ve ortaklar kazanmak istiyoruz.” açıklamalarında bulundu. Son dönemde, iktidardaki Kanun ve Adalet Partisi, gerçekleştirilen anayasa mahkemesi değişikliği sonrasında kuvvetler ayrılığının zayıflatıldığı gerekçesiyle Avrupa Birliği tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Polonya’da Hükümet Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.