Prenses Diana’nın Kırmızı Kazağı Rekor Fiyata Satıldı

Prenses Diana’nın Kırmızı Kazağı Rekor Fiyata Satıldı

Prenses Diana’nın Kraliyet Ailesi’ndeki yalnızlığını sembolize eden kırmızı kazağı, rekor bir fiyata satıldı. Kazağın üzerinde beyaz koyunlar dizilirken, aralarında tek bir kara koyun bulunuyor. Prenses Diana bu kazağı 1981 yılında nişanlandığı dönemde giymişti. New York’taki Sotheby’s Müzayede Evi’nde düzenlenen açık artırmada, kazağın alıcısı 1,14 milyon dolar ödedi.

Bu fiyat, kazağın tahmin edilen değerinin çok üzerindeydi. Sotheby’s, kazağın 50 ila 80 bin dolar arasında satılacağını düşünüyordu. Açık artırma 31 Ağustos’ta başlamıştı ve son dakikaya kadar en yüksek teklif 200 bin doları geçmemişti. Kazak, Prenses Diana’nın eşyaları arasında en yüksek fiyata satılan oldu. Geçen yıl da Prenses Diana’nın Ford Escort marka arabası 806 bin dolara alıcı bulmuştu.

Kazak, geçen Mart ayında bir evin tavan arasında keşfedilmişti. Kazak, Prenses Diana’nın Kraliyet Ailesi’ne uyum sağlayamadığını gösteren bir mesaj olarak yorumlanmıştı. Ancak moda uzmanları, Prenses Diana’nın bu kazağı sadece beğendiği için giydiğini söylüyor. Kazak, Warm and Wonderful adlı bir şirket tarafından tasarlanmıştı. Prenses Diana’nın bu kazağı giymesiyle birlikte şirketin popülaritesi artmıştı. Prenses Diana’nın kazağı giydiği fotoğraflar, bugün bile moda ikonu olarak görülüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prenses Diana’nın Kırmızı Kazağı Rekor Fiyata Satıldı