Profesör’den Skandal Ayasofya Açıklaması! “Putları Koruma Saçmalığına Son Verin”

featured

Sakarya Üniversitesi’nde tarih profesörü olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya’daki eserlerin sökülmesini savunarak skandal sözlere imza attı.

Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılarak cami olarak ibadete açılması kararıyla birlikte, tarihi yapıdaki Hıristiyanlık ile ilgili ikon ve mozaiklerin varlığı tartışmaya açıldı. Namaz sırasında bu eserlerin görünmemesi için çalışma yürütüldüğü diyanet işleri tarafından açıklanırken, bazı çevreler ikonların sökülmesi çağrısı yapmaya başladı.

Sakarya Üniversitesi’nde görevli tarih profesörü Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya’daki kutsal eserlerin sökülmesini isteyerek skandal sözlerle bunu savundu. İmparatoriçe Zoe için ‘Fahişe’ diyen Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdı şu ifadeleri kullandı: “Camide Fahişe olur mu? Fakat, İKONLAR ortadan kaldırılmazsa Fatihin Emaneti Ayasofya, Fahişe ZOE ile Fahişenin sergilendiği Dünyadaki ilk cami olacak. Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatihin, ortadan kaldırdığı İKON yani PUTLARI koruma saçmalığına bir son verin artık.” diye tarihi eserleri ve tarihi saygısızca yok saydı.

İŞTE O TEPKİ ÇEKEN SKANDAL TWEET

https://twitter.com/Ebsofuoglu/status/1284461379076923392

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Profesör’den Skandal Ayasofya Açıklaması! “Putları Koruma Saçmalığına Son Verin”