Uygur Türkleri Köleliğe Zorlanıyor!

featured

Bitter Winter Network’un 15 Temmuz’da yer verdiği haberine göre, Çin’in toplama kamplarındaki Doğu Türkistanlı tutsakların mezun oldu denilerek özel işletmelerde çalışmaya zorlandığı ortaya çıktı.

Sevdikleri İşi Bulabilecekleri İddia Edilmişti

Doğu Türkistan’daki komünist parti üyesi kukla idarecilerden bölge başkanı Shohrat Zakir geçtiğimiz yıl temmuz ayında Toplama kamplarında gözaltına alınan Uygurların % 90’ından fazlasının serbest bırakıldığını ve edindikleri mesleki beceriler sayesinde “sevdikleri işleri bulabileceklerini” söylemişti.

Oysa bu insanların özgür olmadığı Çin Komünist Partisi’ne bağlı Çeşitli atölyeler ve tekstili fabrikalarında köle yerinde çalışmaya zorlandığı ve her hareketinin yetkililer tarafından takip altında izlendiği belirtiliyor.

Çoğu Zaman Fabrikada Kalıyorlar

Habere göre, eski ceza kampı tutuklusu bir Uygur kadının şuan Yenişehir nahiyesine bağlı Barın köyü yakınındaki tekstil fabrikasında zorla çalıştırılıyor.

Ara sıra hafta sonları evinde 24 saat kalmasına izin verilirken çoğu zaman fabrikada kalacağı, akrabaları ve çevresi tarafından kampta nasıl geçindiği sorulduğunda sadece göz yaşı döktüğü, içerideki durumların devlet sırrı olduğu gerekçesiyle anlatılmasının yasaklandığı aktarılıyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uygur Türkleri Köleliğe Zorlanıyor!