Reels Algoritmasının Çocuklara Yönelik Cinsel İçerik Önerdiği İddiası

Reels Algoritmasının Çocuklara Yönelik Cinsel İçerik Önerdiği İddiası

Meta’nın karşı karşıya olduğu zorlu günler, özellikle Instagram’ın Reels algoritmasıyla ilgili ciddi iddialarla gündeme geldi. Wall Street Journal’ın yaptığı bir araştırmada, Instagram’ın Reels algoritmasının, genç sporcuları ve influencer’ları takip eden hesaplara rahatsız edici düzeyde cinsel içerikler önerdiği iddia edildi. Bu araştırma, Instagram’ın algoritmasını test etmek için oluşturulan hesapların cinsel çağrışım içermeyen içerikler üretmesine rağmen, platformun bu hesaplara ‘yetişkin videoları ve çocukların müstehcen görüntüleri’ dahil olmak üzere cinsel içerikler sunduğunu ortaya koydu.

Ayrıca, bu cinsel içeriklerin Disney, Walmart, Pizza Hut, Bumble ve Match Group gibi şirketlerin reklamlarıyla birlikte sunulduğu tespit edildi. Bu durum, arkadaşlık uygulaması şirketleri Bumble ve Match Group’un, markalarının uygunsuz içeriklerle yan yana yer almasına itiraz ederek Instagram’daki reklamlarını askıya almalarına yol açtı.

Meta’nın Müşteri İlişkileri Başkan Yardımcısı Samantha Stetson, Wall Street Journal’ın test sonuçlarının gerçek kullanıcı deneyimini temsil etmediğini savundu. Stetson, Instagram’ın her ay dört milyondan fazla Reels videosunu politika ihlalleri nedeniyle kaldırdığını belirtti. Ek olarak, Meta, içerikleri sınıflandırmak ve uygun olmayan reklamları devre dışı bırakmak için tasarlanmış bir yapay zeka aracını kullanıma sunarak bu tür içeriklere karşı önlemler aldığını ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Reels Algoritmasının Çocuklara Yönelik Cinsel İçerik Önerdiği İddiası