Rifat Serdaroğlu Açıkladı: 3. İttifak İlan Ediliyor…

featured

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Veryansın TV’de Eray Çelebi’nin sunduğu programa konuk oldu. Serdaroğlu, gelecek hafta 4 parti genel başkanının bir araya geleceğini, ittifakın 2 Şubat’ta kamuoyuna açıklanabileceğini söyledi.

Serdaroğlu; Adalet Partisi, Doğru Parti, Memleket Partisi ve Zafer Partisi tarafından kurulacak olan ittifaka dair yeni bilgiler verdi. Doğru Parti lideri, “En geç 2 Şubat’ta açıklamak istiyoruz. Önümüzdeki hafta bir araya gelip, 4 genel başkan kurdeleyi keseceğiz.” dedi.

“Hüseyin Baş, İyi Parti’den Vekil Olacak”

Serdaroğlu, Eray Çelebi’nin Bağımsız Türkiye Partisi’nin ittifaka dahil olup olmayacağı yönündeki sorusuna, “BTP duyduğum kadarıyla İYİ Parti ile anlaştı. Hüseyin Baş, İYİ Parti’den vekil olacak.” dedi. Ayrıca Serdaroğlu, “Ben, Genç Parti’nin yetkilileriyle şahsen görüşüyorum. İttifaka dahil olmalarını isterim.” ifadelerini kullandı.

“Siyasi suikastler devam edebilir”

Sinan Ateş cinayetine de değinen Serdaroğlu, ‘siyasi suikastler devam edebilir’ uyarısında bulundu.

Serdaroğlu şunları söyledi:

“Atatürk’ün Nutuk adlı kitabını her yere dağıtan bir çocuk. MHP’nin AKP ile olan iş birliğine karşı olan bir çocuk… Hedef seçildi ve öldürüldü. Çok acı bir olay. Öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki bugün… Ben bunların arkasının geleceğini tahmin ediyorum. Eskiden yaşadık biz bu günleri… Çok yaşadık. Ciddi bir şey söylüyorum. Bundan daha ciddisi olabilir mi? İnşallah benim tahminim olmaz. Uyarı yapıyorum. Esas tehlike aynı zamanda bu ülkede seçim güvenliği, sandık güvenliği olmaması.”

“190 bin kişinin istifa ettiğini biliyorum”

Suikaste ilişkin MHP’nin tavrını eleştiren Serdaroğlu, “Gündüz herkesin gözü önünde adam milletvekilinin evinden çıkıyor. Bir başsağlığı dile… Yok! Aksine; hakaretler, bağırmalar, çağırmalar… Bunlar gelişmiş insanlar değil. Bahçeli, Erdoğan’a destek vermesinin bedelini yüzde 5’lerin altına düşerek ödüyor. Size iddiayla söylerim ki, bu seçimde barajı yüzde 3’e düşürsünler, Türk Milleti yüzde 3’ten de aşağı düşürecek bunun oyunu… Sinan Ateş suikasti sonrası MHP’den 190 bin kişinin istifa ettiğini biliyorum. Daha da çok olacaktır. Türk Milleti gerekli tepkiyi gösteriyor.” şeklinde konuştu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rifat Serdaroğlu Açıkladı: 3. İttifak İlan Ediliyor…