Romanya-Kosova Maçında Tribünler Karıştı

Romanya-Kosova Maçında Tribünler Karıştı

Romanya-Kosova maçında tribünlerde yaşanan olaylar, futbolun önüne geçti. EURO 2024 Elemeleri’nde karşılaşan iki takım arasındaki mücadele, Kosova’nın ulusal marşı sırasında Rumen taraftarların “Sırbistan” sloganları atmasıyla başladı. Maçın 20. dakikasında ise tribünlerde “Kosova, Sırbistan’dır” yazılı bir pankart açılması, maçın durmasına neden oldu. Hakem, iki takımın oyuncularını soyunma odasına yönlendirdi.

Stadyumda yapılan anonslarla taraftarlara sakin olmaları ve pankartı kaldırmaları çağrısı yapıldı. Romanya ve Kosova federasyonları ile UEFA yetkilileri arasında yapılan toplantının ardından maçın devam etmesine karar verildi. Yaklaşık bir saat süren aranın sonunda futbolcular yeniden sahaya çıktı.

Maçın ikinci yarısında ise goller geldi. Romanya, 83. dakikada Stanciu ve 90+3. dakikada Mihaila’nın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Kosova’da ise Vedat Muriç, 42. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Romanya’da Stanciu, 61. dakikada penaltı kaçırarak takımını üzdü.

Maç boyunca hakemin düdüğü susmadı. Toplam 29 faul ve 9 sarı kartın çıktığı maçta, iki takım da birer penaltı kazandı ancak sadece Romanya bunu gole çevirebildi.

Bu sonuçla Romanya puanını 12’ye yükseltirken, Kosova 4 puanda kaldı. Grubun bir sonraki maçlarında Romanya Belarus’a, Kosova ise Andorra’ya konuk olacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Romanya-Kosova Maçında Tribünler Karıştı